Starta om med mig!

Steg ett;
Skaffa rutiner (några har du säkert redan) och skriv ner dom.
Gå gärna till min H.A pärm och kika på mina rutiner. Du har förslag på rutiner längst ner på den sidan!
Punkta upp din dag och följ ordningen varje dag, vecka efter vecka. Ändra efter behov. Skaffa en pärm och sätt in ett register och skapa din egen Hushålls Agenda.....:)
Steg två;

Ändra dina vanor en i taget.
Starta med 30 sekunders regeln. "Om det tar 30 sekunder eller mindre att göra ett jobb, gör det med en gång." Till detta räknas att plocka upp paket när du kommer hem, hänga tillbaka saxen eller andra småsaker från vart du tog dem. Hänga upp kläderna du tog av dig och andra liknande saker.
Det är sekunderna som är viktiga. Det här var den andra kraftfulla vanan :).
När du tar fram nånting, sätt/häng tillbaka det direkt när du är klar.

Satsa på dom här två stegen och ditt hem kommer att ändras med en gång!
Steg tre;

Gå till attack...mot röran genom att städa! Gå inte till attack mot ditt hem! Attackera röran som gömmer sig i alla skrymslen. Det finns många gömmor att rensa. Använd dig av nedanstående metoder för att göra dig av med skräp och få ordning i hemmet. Kalla den här metoden för vad du vill! Den finns på många städsidor och alla kallar den för nåt namn. Vad är skräp/clutter?
System röj
kallar jag min för som är en kombination av alla. Det här är husgrunden till all städning.
Skaffa hjälpmedel: Man behöver soppåsar(papper och plast), lådor, märkpennor, timer, dammtrasa/dammvippa.lådor, boxar, papperskassar eller dyligt..
Märk lådorna/påsarna
1.Skräp/kasta (soppåse)
2.Spara/ge bort
3.Reparera/ändra
4.Sortera/flytta/lägg undan
5.Under övervägande

Ställ timern: på max 1 timme (30, 15 el 10 min). Ta inte fram mer saker än du kan få undan på din inställda tid. Innebär att man tar en låda i taget, en hylla osv.
Starta vid dörren, gå runt i rummet i klockans riktning, gå igenom lådor, skåp och bänkar och lägg sånt som inte hör hemma här i lådorna. Organisera omsorgsfullt det som hör hemma i rummet och fortsätt med nästa yta. Om ditt hem är som en soptipp, ditt förhållande hänger på en skör tråd p.ga detta, din hälsa är i fara så använd den här metoden den är snabb och kraftfull. Den undviker att du fastnar i beslutsvånda och hjälper dig att rensa i röran snabbt.
Steg fyra;

Skaffa hjälp! "Du ensam kan göra det, men du kan inte göra det själv." Välj från följande;

Steg fem;
Nu behöver vi en check lista igen. Efter att du ätit upp din mat(du hade väl planerat din måltid i förväg?)är det dags för att STÄDA UPP- det här är nåt för familjen, alla ska stanna kvar och hjälpa till tills köket är fint igen. Du behöver säkert jobba med det här! Börja långsamt. Nu ska vi RÄTA UPP skutan, alla i familjen ska röja i 10-15 minuter. Sätt på timern och röj runt. Mirakel sker.

Gå gärna med i The Organizer Lady Daily Reminder Group Tipset till den här listan och mina steg hittade jag på messies.com. Och listan kommer från The-Organizer-Lady och sänds veckovis tillsammans med dagliga nyhets påminnelser (obs. på engelska) för dom som prenumererar. Observera att här är jag INTE medlem. Jag håller mig till FlyLady och Skrubba. Och från dom har jag oxå hämtat mycket inspiration.

2008-03-15 20:56